loading
VIDEO
  • Hangsúlyosan, az autó farának közepére került a Mokka felirat
  • Világos, letisztult, a digitális korba illő az Opel modernizált tipográfiája
  • A Mokka következő generációja már az Opel dizájnkompasz jegyében készült

Rüsselsheim. Egyöntetű, precíz, cicomátlan, értéksugárzó – ilyen az új Opel Mokka! Világosan igazodik az Opel dizájniránytűjéhez, arányai ideálisak, vonalai rendkívül attraktívak, ugyanakkor fegyelmezettek és rokonszenvesek: egy német szupermodellt juttatnak eszünkbe, ahogy a kifutón dolgozik. Ez a mindent a legapróbb részletekig átható rendezettség terjed ki a Mokka névfeliratára is, amelyet az autó egészéhez hasonlóan fehér lapról indulva terveztek, hogy technikássá, áramlóvá, elevenné tegyék a „Mokka“ szót. Egy név és egy embléma egy új járműnemzedék középpontjában! Ennek megfelelően viseli az új Mokka, első Opelként, névfeliratát öntudatosan a csomagtér-ajtó közepén, a legendás Villám alatt. Tisztán leolvasható, nincsenek zavaró toldatok, mint egy utalás lenne a felszerelési kivitelre vagy a lökettérfogatra. Az új Opel Mokkán csupán „Mokka“ látható – vagy „Mokka“ egy kis „e“ betűvel, a tisztán akkumulátoros-elektromos változaton.

„Az íráskép az új Mokkában rejlő abszolút precizitást szemlélteti. Éles rajzú tipográfiája keresztirányban nyúlánk, szélesebbnek hat tőle az autó. Központi elhelyezése megfelel az Opel kompasz-filozófiájának, amely függőleges és vízszintes tengelyek mentén rendezi el a legfontosabb vizuális elemeket. Az elektromos Mokka-e új korszakot harangoz be az Opelnél. Tökéletes a forma és a funkció kapcsolódása – egyszerűen németes“, jelentette ki az Opel dizájnfőnöke, Mark Adams.

Az Opel Mokka új generációja teljesen új konstrukció, és 2021 elejétől kerül az első vevők kezébe.

Az Opel-kompasz: jövőbeli modellek optikai identitása

A most érkező Mokka-generáció elsőként nyilatkoztatja ki a jövőbeli Opel-modellek elöl- és hátulnézetének új vezérmotívumát: a dizájnkompaszban két tengely metszi a központi Opel-villámot. Ezáltal minden korábbinál erősebben lesz centrális ismertetőjegy a legendás márkaembléma. A függőleges tengelyt a motorháztető még élesebb és letisztultabb „belevasalt éle” határozza meg, amelyet továbbvezettek a Villám alatt. A nappali menetfény karakteres szárnygrafikája, amelyet valamennyi eljövendő Opel-modellen megtartanak, jelképezi a vízszintes tengelyt. E téma visszatükröződik a hátulnézeten is, vegytisztán mutatva meg az Opel-kompaszt: a középső Villám, a centrális típusnévvel kombinálva, összeköti a szárny alakú hátsó lámpák vízszintes vonalát azzal a függőlegessel, amely a tetőantennától nyúlik le a lökhárító hangsúlyos vasalt éléig.

promo  
Ugrás az oldal tetejére