loading

VIDEO

  • Kacsintva vonja le a leplet az új videó a Mokka következő generációjáról
  • Alapos teszteléseken keresztül vezet az út a sorozatgyártásra érettségig
  • Akár 120 kilogrammal könnyebb elődjénél az alapoktól újonnan tervezett autó

Rüsselsheim. Célegyenesre fordult az új Opel Mokka! A rüsselsheimi bestseller következő nemzedéke jelenleg az utolsó teszteken és finomhangolásokon megy át, mielőtt, az év vége felé, beindul sorozatgyártása. Aztán 2021 elején érkezik meg az új Mokka a márkakereskedőkhöz. Eddig csak álcázott próbakocsik futottak, amelyeken nem látszott a végleges dizájn. Az úgynevezett „kísértetautók” egyike most egy új YouTube-videón látható – amint éppen lehúzzák róla az álcázást! Persze, biztosra mentek az Opel mérnökei…

Az Opel új videóján ismét fontos szerepet játszik az álcázó minta. Beindítja a képzelőerőt, és új színekkel kísérletezik. Az előszériás kocsik legprominensebb tesztelője Jürgen Klopp sikeredző volt. Az Opel márkakövetének alkalma nyílt néhány kilométert megtenni a tisztán akkumulátoros-elektromos Opel Mokka-e volánjánál is. Méghozzá egyértelmű eredménnyel: „Szuper autó! Óriási örömöt szerez majd nektek“, áradozott Klopp az új Mokka megismeréséről forgatott videóban.

Az eljövendő Opel Mokka-generáció teljesen új konstrukció, a márka rendkívül hatékony CMP (Common Modular Platform) padlóváza alapján. A járműfejlesztőknek a lehető legnagyobb rugalmasságot engedi meg ez a modul-építőszekrény, például egyaránt fogadhat tisztán akkumulátoros-elektromos, vagy belsőégésű motoros hajtóművet. Az ügyfélé a választás! Nagyszilárdságú acélok felhasználásának is köszönhető, hogy a jármű súlya kicsi, a karosszéria szilárdsága viszont nagy lett. Az új Mokka akár 120 kilogrammal könnyebb az elődjénél – szinte azonos tengelytávval és gumimérettel.

promo  
Ugrás az oldal tetejére